Testimonials

Testimonials


Determined to help to the end

Determined to help to the end.

Aan Rob Park,

Jacaranda Spain, Av. J. Martorell 9-10, Jalon / Spanje.

Boxtel, 4 september 2016.

Beste Rob,

Ik weet nog dat we in een split second besloten onze koude winters te verwisselen voor het warme Spanje. Het was een droom die sneller geboren was dan gerealiseerd. Een droomhuis zochten we, een speld in de hooiberg. We hadden geen miljoenen te besteden, maar voldoende budget om het een goede kans van slagen te geven. Avonden en soms nachten besteedden we aan het zoeken op internet. Het ene huis was nog mooier dan het andere, maar we waren gewaarschuwd. Kopen in Spanje is niet zonder risico’s. Dus namen we alle voorzorgsmaatregelen die we dachten dat nodig waren. De huizenjacht in Spanje kon beginnen.

Voor veel huizen legde ik contact met nog meer makelaars. Jij viel op ! Niet door meteen een hele rits huizen aan ons voor te leggen, maar door heel precies door te vragen wat we zochten en uit te leggen wat je daarin voor ons kon betekenen. lk kan niet zo direct zeggen wat me nu zo heel erg aansprak, maar iets in mijn achterhoofd maakte me duidelijk dat we met jou een goede keuze deden om ons huis te realiseren.

 

Nu ben ik nogal van de systematische aanpak en de analyse. Dus we planden een tiendaagse wereldreis met een bomvolle agenda door Spanje. Van de Costa del Sol tot aan de Costa Blanca hebben we ruim veertig huizen gezien en vele makelaars hun diensten zien aanprijzen. Bijna hadden we ons bezoek aan de Costa Blanca afgezegd, omdat we dachten ons huis te hebben gevonden. Mijn vrouw is wijzer in die dingen en dus stond jij op 20 april 2016 met je auto voor onze deur.

Die eerste dag was een propvolle dag vol bezichtigingen. Je had je collega-makelaars ingeschakeld om een zo groot mogelijk aanbod te hebben. Je moest nog ontdekken, wat we precies wilden en wat niet zo eenvoudig in een programma van eisen is vast te leggen. En ik geef het grif toe ! We waren kritisch. We zochten iets moois in de natuur met stilte en toch vlakbij de zee, de winkels en natuurlijk die heerlijke restaurants en straatjes waar je in kan verdwalen. We wilden gaan voor de Spaanse cultuur, snel Spaans leren en nog meer van het fand gaan houden. Deden we toch al !

De eerste dag was rampzalig. We hadden het mooie huis aan de Costa del Sol in ons achterhoofd en dan is het bijna onmogelijk om voor iets anders nog enthousiast te worden. We lieten je de foto’s zien, zelfs de foto’s van ons huis in Nederland om je duidelijk te maken , waar het om ging. Aan het eind van de eerste dag keek ik je aan en zei; “Rob, als dit is wat er beschikbaar is, dan hoeven we niet verder te zoeken. Dan gaan we terug naar de Costa del Sol om de aankoop daar verder voor te bereiden”

Je keek me aan en begon te lachen. “Natuurlijk Rob, als dat is wat je wilt, maar……ik heb een dag nodig gehad om precies uit te vinden wat je zoekt en morgen is de dag dat je blij zult zijn hier naartoe te zijn gekomen.”

Laat ik kort zijn. De andere dag zagen we meerdere huizen die een heel eind in de richting kwamen en een ervan… ……”This is an option, fluisterde Henriette achter mij” lk wist dat we de speld in de hooiberg eindelijk gevonden hadden. Maar ver boven ons budget…. Hoe wil je dit doen Rob, dit gaat nooit lukken!…Laat het nu maar aan mij en mijn collega over. We gaan kijken hoe ver we komen en het is aan jou om te beslissen hoever je mee wilt gaan. We namen afscheid en er braken spannende weken aan. Ik wist dat ik in budget mee moest, maar zou het voor ons bereikbaar zijn ? In ons hart woonden we er al en in Holland dronken we al menig glas Spaanse wijn op de goede afloop.

De deal kwam rond. Natuurlijk er moest geld bij, maar Rob, je had je belofte meer dan waar gemaakt. Dat het aanvankelijk op het eind, echt op het allerlaatste detail en geheel buiten jouw schuld, toch nog misliep, dat was een grote kater. We waren in de spreekwoordelijke Spaanse achtbaan terecht gekomen. Je sprak bemoedigende woorden om de teleurstelling dragelijk te maken. “Believe me Rob, in the end I will find your house, believe me. Have patience …the house will come to you” . We zijn nog één keer terug geweest om andere huizen met jou te bekijken, maar dat was geen succes, kon het ook niet zijn, want de kater was nog te vers. Op de laatste dag zijn we terug gegaan naar het huis om nog eens te zien wat ons uit handen was gevallen. Het was een van de meest onaangename momenten die ik in Spanje heb meegemaakt. De teleurstelling was zo groot.

Daarna heb ik, buiten jou om, mijn eigen plan getrokken. Contact gezocht met de Nederlandse eigenaars en een nieuw bod neergelegd. Ik begreep dat de eerder afgesproken prijs, niet te dragen was voor deze mensen en eerlijk gezegd, ik voelde daar wel in mee. We hadden genoeg gezien om te weten dat het huis een beter bod waard was. De deal is alsnog rond gekomen. Het huis is inmiddels van ons en met de vorige eigenaren hebben we alles heel goed en correct kunnen afhandelen.

Ik weet nog hoe ik er tegen op zag om jou te bellen en je te vertellen dat door stille diplomatie buiten jou om, de deal toch nog rond was gekomen. In tegenslag krijg je pas echt een band met mensen en met jou was die band gegroeid. Het voelde als vriendschap en ik wilde je op geen enkele manier voor het hoofd stoten. Je reactie was hartverwarmend. Oprecht blij was je dat we er toch in geslaagd waren die droom te realiseren. Wat waren Henriëtte en ik opgelucht. En nu…nu achteraf weet ik precies waarom ik zo veel vertrouwen in je had. Nooit heb je druk op ons uitgeoefend, onze wens stond voorop en je wist dat een te snelle keuze altijd spijt oplevert. De zorgvuldigheid en je oprechte interesse in onze droom hebben steeds de kwaliteit van je handelen bepaald. Daarvoor willen wij je heel hartelijk danken. Goede zaken vergen eerlijkheid en redelijkheid. Excellente zaken vragen om meer. Sympathie en vreugde in h t spel zijn daarin belangrijke ingrediënten. Je hebt deze kruiden meer dan voldoende i dit{koopgerecht” gestopt. Als wij over enkele weken met jou in ons nieuwe huis het glas heffen en Spaanse tapas met Hollandse zwier voor jou op tafel zetten, dan weten we at er nog gelukkige tijden voor ons op stapel staan.

Un saludo Cordial !

Rob en Henriëtte

Rob and Henriette

Consistency and perseverance

After a few years trying to sell our property there was one agent who we trusted in his approach to find us a buyer. We always thought you would be successful because the way you treat your clients and buyers and the way you acted for us.

We would thoroughly recommend Rob Park for his consistency and perseverance in finding perspective buyers for our property in Spain. His calm and natural attitude for keeping you informed was always important to us and the buyers.

David and Lynda D

Highly recommended

We have worked with Rob Park for buying and selling properties. He has always been professional as well as being very helpful in all aspects of this.  He guided us through everything step by step which was an enormous help. We would definitely use his services again and can highly recommend him.

JM & VA Cook

Empathy

Hi Rob,
It was very nice to see a day with you quiet houses and the last house was right on target. After the second round it was clear that this house was what we were looking for! We are now in the second phase of the buying process, accompanied by proper legal help from a Spanish gestor, who was recommended by you.
You gave us great tips on banks, bodegas and restaurants. Moreover, I liked about you that you not feel pressured but very quiet ourselves summoned to the idea that the house and the area was.
Furthermore, my wife noticed that you have a lot of empathy with the different people and cultures.
Thanks for everything and hope to see you at the keys or the Jacaranda party!

Gabriel Visser and Petra Bergsma

Listened to our requirements

Jan and I visited the Xalon area three times in search of our new Spanish home and we were fortunate to meet Rob Park and spend time looking at villas etc.  under his guidance and help.  He listened to our requirements (of which there were quite a few!) and he made appointments quickly and escorted us around the selected properties and never wasted our time with homes we did not have an interest in or tried to “sell” us properties that did not meet our criteria.

We also found him to be interesting with his wealth of knowledge, particularly about the local by-laws, building laws and social information.

Thanks to Rob we found our new home and moved into the town of Lliber a short time ago and would not hesitate to recommend Jacaranda Spain to anyone looking for a professional and helpful property agent.

Jan and David Paxton

Prettige wijze van omgang, met ons

Aanbeveling door Peter en Janny Kelder uit Waalwijk ( Nederland) :

Op 23 maart 2015 hebben wij ons huis gekocht in Valle del Paraiso te Jalon.
Rob Park was onze contactpersoon bij de makelaar Stadman International.
Rob heeft ons op vriendelijke en vooral vakkundige wijze kennis laten maken met de huizenmarkt in de Jalonvallei en de Orbavallei.
Via een aantal bezoeken aan voor ons interessante villa’s heeft Rob  deskundig advies gegeven om te komen tot de juiste keuze.

Rob’s adviezen op allerlei relevante gebieden, maar vooral ook zijn prettige wijze van omgang, met ons, maar zeker ook met de verkopers was zeer waardevol.
Zijn kennis en expertise hebben ons perfect geholpen om onze droom te verwezenlijken.

Rob, veel succes met Jacaranda Spain , dat gaat zeker lukken.

Peter en Janny Kelder

Always helpful, friendly and patient

When we were looking for a property in the Marina Alta area, we always came back to the Jalon Valley.

Friends of ours, who already had a property here, introduced us to Rob Park.

We immediately felt at ease. Rob spared no effort to look for  our place in the sun.
He even arranged a meeting with a building contractor when we visited a property with too many stairs.
And we had the crazy idea to put in an elevator.

Always helpful, friendly and patient. Rob delivered and we are now enjoying the Spanish way of live.
Thank you Rob !!!

Mario & Christine

We zijn tevreden klanten

Vorig jaar (september) kwamen wij voor het eerst naar de Jalon vallei. Dit was eveneens de periode voor bezichtiging van door U geselekteerde eigendommen.

Een paar  maanden later waren we eigenaar. Vandaag zijn we nog even enthousiast als toen, mede door uw goede en juiste beoordeling. We zijn tevreden klanten en Kunnen uw diensten aanraden .

Luc en Martine

Recommend Jacaranda without hesitation

Rob’s knowledge of the Orba and Jalón valleys proved invaluable during my search for a villa in Spain, with his advice and experience of village life helping to refine my ‘must have’ list and ultimately leading to the purchase of a property that far exceeded my expectations.

I would recommend Jacaranda Spain without hesitation.

James 😀

Heel professioneel en heel verfrissend

“We hebben in 2014 onze woning aangekocht in de Jalon vallei door de tussenkomst van Rob Park.  Zijn aanpak was heel professioneel en heel verfrissend, als je vergelijkt hoe woningen worden gekocht/verkocht in ons thuisland België.  Zo blijkt dat een makelaar ook op een heel andere manier kan te werk gaan, zonder uitsluitend zijn eigen portemonnee voorop te stellen.  Maar, zoals het hoort, een objectieve, raadgevende en heel rustige manier, zonder op enige manier druk uit te oefenen.  Deze werkwijze had voor een inspirerend gevoel : als we onze woning niet vinden met deze man, dan vinden we het waarschijnlijk nooit.  Bedankt Rob, om ons zowel de Jalon vallei te leren kennen, als onze –niet meer te missen- vakantiewoning aan te kopen”

Peter VAN LOON

Hield ons voortdurend op de hoogte

Hield ons voortdurend op de hoogte.

Medio 2014 besloten wij ons huis in Jalon in de verkoop te zetten. Wij hebben het huis te koop gezet bij twee regionale makelaars, waaronder Rob Park.
Rob Park kwam uiterst professioneel op ons over en alle bezichtigingen die wij hebben gehad kwamen via Rob Park.
Binnen vier maanden hadden we al een serieus bod van gegadigden en kort daarop was de verkoop een feit. De gehele afhandeling verliep soepel en Rob Park hield ons voortdurend op de hoogte van de gang van zaken.

Wij kunnen niet anders dan Rob Park aanraden bij een ieder die een woning wil kopen of verkopen in de regio Jalon Valley.

Heidi y Adri

Understands what the buyer is looking for

Understands what the buyer is looking for.

After a 6 month search we bought our house in Jalon through Rob of Jacaranda Spain.  We started out well prepared and could describe pretty accurately what we were looking for.  The many many viewings with a number of different agents and brokers were however rather disappointing, it felt as if none of them was really taking into account our wishes.  When we finally came in touch with Rob, that feeling disappeared quickly.  Each and every house proposed by him was spot on.

So we could quickly make our choice.  His knowledge of the area, his ability to sense and understand what the potential buyer is looking for, and his drive to conclude the deal in a correct and transparent way have resulted in a very positive feeling about this transaction.

We still run into Rob from time to time during our stays in Jalon and are happy to recommend his services to anyone who is looking to buy property in the beautiful Vall de Pop.

Dirk Hofkens

The stress was taken away

The stress was taken away.

Selling a property is not always straight forward and there are many challenges along the way.  We relied on Rob Park and Esther of Marti Assessors to sell and check all of our paperwork to ensure it was correct and we were very glad we did as we found that a lot of our paperwork needed updating.

The stress was taken away with the unique service Jacaranda Spain and Marti Assessors have.  Esther was a great help and took the stress and strain away from us.  I cannot recommend her and Rob highly enough for their work and thoroughness and determination to get things done.

Sale complete and a new life still in Spain

C. K. Bennett

Patience and Perseverance

Patience and Perseverance.

Thank you Jacaranda Spain and Marti Assessors for all of your hard work, patience and perseverance in guiding us through what turned out to be an extremely tricky sale and purchase, full of unexpected twists and turns. We were updated at every stage and had felt secure in the knowledge that Rob Park and his team would achieve the best possible outcome for us. A special mention must go to Esther who really was outstanding and went above and beyond to pull the deal together, her paperwork knowledge, experience and drive are second to none.

We wouldn’t hesitate to recommend Jacaranda Spain and Marti Assessors to anyone.

R. Slocombe

Very Pro-Active

Very Pro-Active.

To Esther and Rob, We wanted to write to thank you for the excellent service and attention to detail which you provided in selling our home for us. You were always very pro-active in contacting us and employing the strategies available to you – all of which reassured us immensely and confirmed that our best interests were of paramount importance to Jacaranda Spain. Your advice adding another two agencies worked and we were grateful for that. We will have no hesitation in recommending Jacaranda Spain (and indeed have done so to many of our friends in the Javea area) for a truly comprehensive and professional service from start to finish which, unfortunately, is a rare commodity today.

We move to Australia in Nov to start a new life.

Bob and Annette Bookless

Impressive and Different way of working than the rest

Impressive and different way of working than the rest.

Sid and I would just like to thank you and Esther, for the smooth, stress free sale of the house, and would highly recommend Jacaranda Spain and Marti Assessors as a professional  and helpful service, with all the paperwork done in advance made life a lot easier, thanks once again for all of your help.

Sid and Lynne

We got there

We got there.

We are happy we completed our sale with your Dutch family. It was very stressful at times and you did inform me from the outset of the journey ahead. You did not disappoint. Thank you for all your advice and patience you are a real expert in your field. We wish you and the team continued success with your business going forward. We cannot recommend you enough.

Roger

Roger and Sue Fisher

A place under the sun

A place under the sun.

‘a place under the sun’ jullie kennen ongetwijfeld dit programma wel. Iemand stelt je een aantal appartementen of huizen voor, die voldoen aan jouw criteria.

En zo werkt het helemaal, je kunt geen betere vergelijking maken. Rob haalde ons op om samen met de betreffende makelaars op huizenjacht te gaan. Hij had het uitgezocht voor ons en afspraken gemaakt met de makelaars volgens onze wensen. Dit scheelt al een hoop tijd en teleurstelling bij het bezichtigen van de aangeboden panden die te koop staan, en het zijn er veel…

Geen gepush, en we konden overal de tijd nemen.

Daarbij komt nog dat hij zelf samenwerkt met een advocatenkantoor en wij hebben daar perfecte service gekregen.

Alles is goed verlopen en wij zijn heel tevreden met onze ‘place under the sun’

Hilde and Johan

Honest and reliable

Honest and reliable.

After a few weeks in Belgium and Germany I finally got to look at your new website www.jacarandaspain.com.
It is a very neat, informative and functional site and made with love it seems.
I forwarded it to some friends of mine in Berlin who are very eager to come here and buy.

I can advice your service to anyone who is looking for a place in or around Jalon.
When I bought in Parcent two years ago the whole buying procedure was transparent and without stress and I have not regretted it yet! I recommend Jacaranda Spain to anyone looking in the beautiful area of Jalon

I wish you continued success with the website and your business and many happy customers.

 

Marcel (Belgium)

Very professional company

Very professional company.

Hi Rob and the Jacaranda team
Ik schrijf eventjes een tekstje voor op de website omdat ik heel tevreden ben van de service die Jacaranda Spain biedt. Mijn ouders hebben vanuit België een afspraak gemaakt met Rob maar konden jammer genoeg niet naar Spanje door het werk. Daarom ben ik, hun dochter van 18 jaar, naar Spanje gevlogen om deze afspraak na te komen. Rob vond dit fantastisch en heeft ons van de eerste dag mee op tocht genomen. Ik heb op geen enkel moment gevoeld dat ik niet de directe koper was of niet serieus genomen werd omwille van mijn jonge leeftijd ookal ging het om een serieus bedrag. Ik wist precies wat ik wou en dat had Rob ook heel snel door en hij heeft naar alles geluisterd wat ik te zeggen had. Op de eerste dag hebben we huizen van verschillende stijlen bezocht wat mijn visie naar hem toe nog duidelijker maakte. 3 dagen en 8 huizen verder hebben mijn ouders en ik ons droomhuis gevonden! We hadden nooit gedacht dat het zo snel zou gaan maar door de goede service is alles perfect verlopen. Ook tijdens de onderhandelingen met de eigenaar stond Rob stevig in zijn schoenen en was de deal snel binnen. Tijdens onze 3 namiddagen samen zijn we naar de top van een berg gereden om samen het uitzicht te bezichtigen en zijn we tapas gaan eten. De vriendelijkheid die Rob uitstraalt geeft je zo een veilig gevoel. Wat kopen in het buitenland een droom maakt. Dagmar België

Kind regards
Dagmar

Van Hautem Frédéric

Frederic, Christine and Dagmar (Belgium)

They believed they could find a buyer

They believed they could find a buyer.

Jacaranda Spain provided superior service throughout the entire process of finding a buyer for our lovely home in Spain.  We had originally worked with a different agent in the Jalon valley, but felt our needs were being ignored and the agent was constantly looking to bring down our listing price for a quick sale.  Once we switched to Jacaranda Spain the process was completely different.  Rob and Esther and the rest of their team were very responsive, quick to get us viewings, very knowledgeable about the process, they believed the price was right to find a buyer and although negotiations were tough at times Rob managed the whole process without any stress to us.  We felt we got a good deal with our new home. Once all the negotiating and contracts were signed over, Esther and the team continued to provide an excellent service.

They are wonderful at what they do, as well as very nice people. I would highly recommend them, and will do so whenever the opportunity arises.

Thank you M and S   Brayne

M and S Brayne

Determined to work through the challenge of our sale

Determined to work through the challenge of our sale.

Jacaranda is a brilliant company to deal with, Rob & Esther work very hard to get the results you want, we recently sold our villa with Jacaranda and although there were a few problems with the Spanish legal system (normal in Spain) they sorted them out and achieved a good sale for us. Rob and Esther work hand in hand dealing with sales and all legal work required to achieve a satisfactory sale

Good luck,

 

Geoff & Irene (Jalon)

Geoff and Irene (Jalon)

True professionals

True professionals…

When someone does a wonderful job often times it goes unacknowledged and I certainly did not want this to be the case here.

The compassion, understanding and true concern shown during our difficult journey was well beyond our expectations. Your attention to detail, and openness to point out the positives and negatives of each house was extremely helpful. The follow-up on minor details made us feel secure and confident that we were dealing with true professionals who understand the Spanish property business inside and out.

Rest assured that if anyone mentions to me that they are thinking of buying a house, Jacaranda Spain will be the first words out of my mouth.

Donald L. (Denia)

Donald L. (Denia)

We were told to Use Jacaranda Spain

We were told to Use Jacaranda Spain.

‘Jacaranda Spain did a terrific job for us to be able to purchase property in the Jalon Valley. Service and commitment is something they strive for. I value that and would recommend them to anyone who is interested to explore the possibilities when it comes to purchasing property in the Jalon Valley.”

M.V.B Hong Kong

M and B (HongKong)

It was a good recommendation

It was a good recommendation.

“I was first referred to Rob Park when I decided I was going to purchase our Spanish home. I contacted Rob Park and three other agents in North Alicante area (Marina Alta) provided them with my wishes, and asked for information on potential properties to view when I visited. I realised very quickly that I felt comfortable working with Rob, and decided not to continue to use the services of the other agents. As we drove around towns and villages we found that everyone knew him and he spoke English and Spanish and this for us was an invaluable asset. Having been a resident of Marina Alta gives him an edge due to his extensive contacts and knowledge of local properties, the people, history, and the way business should be done. From beginning to end, Rob and his team have been, and continues to be; truthful, reliable, honest, prompt with responses, accurate with information, knowledgeable, efficient and to the point, polite, patient, gracious and generous. He has gone beyond the call of duty and the result was we found and purchased the villa with a view that I always dreamed of. I highly recommend associating with Rob Park in any capacity, whether business or personal.”

Christine T. (Antwerp)

Christine T (Antwerp)

We made the right choice

We made the right choice.

My family and I would like to take this opportunity to express our gratitude for your professional advice on making changes to our property to be sold.  Throughout our meetings, you displayed a positive personality.  Your knowledge and experience in the Spanish property market has put confidence in us appointing you and Jacaranda Spain as our agent.

You constantly updated us when you had feedback from potential viewers.  We are so pleased that after eight months on the market we have now agreed a price with our buyers.

We highly recommend anyone who wishes to sell their home to use Jacaranda Spain and their full service.

Thank you

Mr and Mrs Barton (Sagra)

Mr and Mrs Barton (Sagra)

The feeling was good

The feeling was good.

Hallo Rob Park and the Jacaranda Team
Het was heel prettig om een dag met jou rustig huizen te bekijken en het laatste huis was recht in de roos. Na de tweede bezichtiging was het duidelijk dat dit het huis was wat wij zochten! We zitten inmiddels in de tweede fase van het koopproces, begeleid door goede juridische hulp van een Spaanse gestor Marti Assessors die door jou aangeraden was.
Je hebt ons goede tips gegeven over banken, bodegas en restaurants. Bovendien vond ik goed aan jou dat je ons helemaal niet onder druk zette maar heel rustig ons zelf tot het idee liet komen dat dit hét huis en de omgeving was.
Verder heeft mijn vrouw opgemerkt dat je veel inlevingsvermogen hebt in de verschillende personen en culturen.

Bedankt voor alles en hopelijk tot ziens bij de sleuteloverdracht of het Jacaranda feest!

Gabriel and Petra (Holland)

dream home

Dream home.

Beste Rob en Sofie,

toch even een woordje van dank voor jullie uitstekend geleverde werk.
Daar ik een 15 tal jaar geleden reeds een woning in Altea aankocht, wist ik dat het aanschaffen van een property een hele onderneming is.
Aangezien het leven aan de Costa Blanca kust stilaan dichtslibt, was mijn keuze voor een nieuwe aankoop snel gemaakt. De mooie Jalon vallei met zijn uitlopers naar Orba en Benigembla zijn een waardevol en vooral rustig alternatief.
Zo kwamen we via het internet terecht bij Jacarandaspain, en jong makelaarskantoor geleid door Rob Park.
Ik ben nog steeds stomverbaasd dat hij met ons regelrecht naar wat men noemt “ons droomhuis” reed.
Rustig gelegen, prima in orde volledig gemeubeld en vooral zeer betaalbaar.
Ook de afhandeling erna liep compleet van een leien dakje, zonder wolfijzers en schietgeweren.
Awel, chapeau, oprecht, jullie, en zeker ook Sofie die onze taal sprak, deden een uitstekende job, die door veel kopers onderschat wordt.
Trouwens erg plezierig dat ik steeds op jullie kantoor welkom ben, alsof je bij vrienden komt.
Bedankt dus en doe zo verder zou ik zeggen.

Frank van Jole
Vernissa Park
Carer Isaac Newton
Benigembla

Frank van Jole

We found our dream home

We found our dream home.

In our case Rob Park showed us our dream-house , as the FIRST
house, in a row of ten!
We fell in love right away and needn’t look around any more in fact.


We are the happy owners of this house for three years now thanks to Rob! Haven’t regretted for one day…

Liesbeth L (Holland)

We found our dream home

We found our dream home.

Jacaranda Spain was great! We had dealt with other agents in the valley and on the coast who tried to convince us that their properties were exactly what we wanted, although they missed a lot of our needs (and price range). However, Rob Park Jacaranda Spain and the fantastic support team listened to what we wanted and found  villas in our criteria– by thinking out of the box they  found our dream home  even if it was beyond our budget,  but they negotiated very good for us. I can not recommend this company enough for their patience, honesty and willingness to help us.

Mr  G. De Backer

Mr G. De Backer

We did not believe they could do it

We did not believe they could do it

Hi Rob and all the staff at Jacaranda Spain. We would like to thank you for all your help in selling our property in Spain. Such a nice group of people to deal with especially Sofie and Esther (Marti Assessors) We have promoted your company to everyone in Alcalali that knows us.

Best Wishes to you all.  You deserve every success in the future.

Kind Regards

Barry and Sylvia Moore

Barry and Sylvia Moore

The Jacaranda team were the best

The Jacaranda team were the best.

The Jacaranda sales team were excellent people to deal with throughout the whole process, from start to finish.  Communicating to us through every stage.  We would recommend them highly for selling your property in Spain.

Thank you Daryl and Kath Jones

 

 

 

 

Daryl and Kath Jones

It was all done smoothly

It was all done smoothly.

Dear Rob,

Jennie and I want to thank you so much for your help in selling our house.

What could have been a very traumatic process for us was made smooth and simple by you and your team.

Please also extend our thanks to Sofie and Esther for their help.

Best regards,

Norman Tollan

Norman Tollan

De kleine dingen waren erg belangrijk

De kleine dingen waren erg belangrijk.

Na de zoveelste koude, natte zomer in België hadden Linda en ik, na overleg met onze dochters besloten om op zoek te gaan naar een plek onder de zon.

Het moest een plaats zijn, niet te ver weg (6u van deur tot deur met het vliegtuig) garantie op zon, voldoende ruimte voor onze 2 dochters en overal dichtbij maar toch rustig gelegen.

De woning moest ook geschikt zijn om later eventueel als permanent verblijf te kunnen dienst doen. De Costa Blanca leek ons hiervoor aangewezen. Niet vlak aan de kust, maar een beetje het binnenland in.

We begonnen aan deze zoektocht samen met Home Espana, welke ons ook een zeer goede en correcte begeleid hebben. Via hen zijn we in contact gekomen met Rob van Jacaranda Spain.

Door Rob hebben we de woning gevonden in Lliber, gelegen aan de Jalon Vallei. Een woning die aan al onze wensen voldeed. Dit op gebied van grote, afstand, voorzieningen, ligging en niet onbelangrijk ook budgettair in het plaatje paste.

Eens de prijsonderhandelingen afgerond waren, heeft het team van Home Espana an Jacaranda ons zeer goed begeleid tot en met de finale overdracht van de woning en vooral ook nadien.

Wat wij als familie vooral appreciëren is de persoonlijke, haast familiale begeleiding door Rob en zijn team.

De eerste uren en dagen na de overdracht zijn zeer belangrijk omdat er nog altijd zaken geregeld moeten worden, we konden hierbij zonder problemen en facturen rekenen op de hulp van Jacaranda, waarvoor onze dank.

We hebben dan ook niet getwijfeld om onze samenwerking met Jacaranda verder te zetten, hun service gaat namelijk verder dan enkel woningen verkopen.

Onze speciale dank gaat uit naar Rob en Esther.

 

Het enige nadeel aan deze woning is, dat als we er zijn, we steeds weer naar huis moeten, maar dit veranderd misschien in de toekomst.

 

Wat ons betreft is Jacaranda een echte aanrader als je op zoek bent naar jouw plekje onder de zon aan de Costa Brava.

Familie Peeters.

Familie Peeters.

They did an excellent job

They did an excellent job

Jacaranda Spain did an excellent job of selling our property. They were extremely professional, polite, happy and easy to do business with throughout the entire process from start to finish. We highly recommend Jacaranda Spain to sell your property as they were honest to you and they do not apply pressure, they listened to you and gave us their honest opinion. They go out of their way to help you as well. It was a pleasure to do business and work with Jacaranda Spain and Marti Assessors

Thank you so much again for all your help, you were wonderful, keep in touch Mr and Mrs D Brown Lliber

Mr and Mrs D Brown Lliber

We had faith in Jacaranda Spain

We had faith in Jacaranda Spain.

Dear Rob and the Jacaranda Spain team,

We would like to thank you for your dedication, hard work and most of all, to be there where we needed you the most, through the “whole” buying process of our house in Spain. As we were new to the area, Rob provided great insights about the environment and day to day for living in the Jalon valley here in Spain. We must admit that not everything was smooth sailing but Rob and the team assured us through each of the process. At the end we found the right house for us and our family.

We  can highly recommend Rob and the team for their professionalism and knowledge of the area and most of all the dynamics of the complex real estate market in the Valley. Once again a BIG THANK you.

Sincerely Juan Carlos and Dana

Juan Carlos and Dana

Exceptional service

Thank you for your service and hard work.

We had the pleasure of dealing with Rob Park several years ago for the sale of our property in the Orba valley and couldn’t be happier.  Rob was recommended to us and lived up to our high expectations, going far beyond the call of duty throughout the process.  Rob navigated the delicate process of dealing with paperwork like a true professional to ensure everything was correct . His communication and advice was excellent and kept us informed and relaxed throughout the sale. His local knowledge and professionalism was key to achieving a quick and impressive result.  Rob is a passionate and hard-working agent that we simply cannot fault. It is even greater pleasure to hear that you have now set up your own company using what you have learned over the years and this can only be good news for your industry.

Thank you and continued success. R. Heins

R. Heins

Positive and informative

Positive and informative.

Thank you for your recent visit to our home in the Orba valley.  We found you exceptionally professional and prompt with feed back and following up. Great at keeping us informed and easy to deal with, cant fault you guys so far.

We are looking forward to a buyer soon.

 

 

Terry Wilkins

It all went smoothly

It all went smoothly.

Hi Rob and Sophie and the Jacaranda Spain team

Just a short line to say many thanks for selling our property so quickly and efficiently and dealing with such nice people. A stressful situation made a lot easier by all at Jacaranda Spain especially as we are returning to the UK so at least one thing went smoothly! We would not hesitate to recommend Jacaranda to anyone wishing to sell or buy and so glad that you were there for us!

Good luck for the future.
 
With kind regards
Philip send Janis Turner
Benarrosa Gardens
Alcalali
Philip and Janice Tuner

They are proactive

They are proactive.

Thank you Rob and the Jacaranda team (Marti Assessors)

for your great job on selling our Finca. From the very start you have been the most proactive and enthusiastic of all agents.Your professionalism came through till the very end. We cannot recommend Jacaranda enough.

Wishing you continued success. Graham and Andrew.

Graham and Andrew

They listened well to our wishes

They listened well to our wishes

In December 2012 we bought our “dream house” in Parcent through Rob Park. During the buying process we have found Rob and his team to be most professional, helpful, friendly, nothing was too much, every question was directly answered. This was completely different with the experience we had before with another estate agent. So we would like to thank the whole staff for all their work.  For all the information about the buying process. But especially we would like to thank Rob Park because from the start he had an open eye and a listening ear for all our wishes and possibilities. He showed us several objects and because of his commitment we were able to find this lovely house in such a short time.

We will recommend this company every-time.

Ellen and Jan De Boer (Holland)

We took your advice

We took your advice.

Hello Jacaranda Spain

We took your advice and we reduced the price of our property.  Within a month we received many viewings. We have sold the house and would like to thank Rob and all of you for your support.  Many thanks

A and B Turnbull

You realised our dreams in Spain

Rob en Sofie. Zeker het vertrouwen waard .Altijd vriendelijk en echt luisterend naar onze wensen. Jullie zijn TOP

in april maakten wij voor het eerst kennis met Sofie De Wulf en onmiddellijk voelden we dat we in goede handen waren. Onze wensen werden genoteerd, gerichte vragen werden gesteld en een selectie van verschillende panden werd aan ons voorgesteld.

Onze eerste uitstap samen was een feit. Het duizelde ons na onze eerste bezoeken, maar zo kregen wij en ook Sofie een nog duidelijker beeld van wat we echt zochten. Opnieuw ging Sofie samen met Rob op zoek naar panden , terwijl wij jammer genoeg terug naar huis moesten. Het contact met Spanje werd goed onderhouden en regelmatig werd ons een update van nieuwe panden doorgestuurd, zodat we een volgend bezoek konden plannen en toen was het raak. Ons droomhuis werd gevonden door Sofie, en de onderhandelingen werden door haar in goede banen geleid. Doordat zij ons kon helpen in onze taal, was er voor ons ook minder vrees voor de Spaanse mallemolen. Zij heeft ons hier geweldig bij geholpen. Geen vraag was te veel.

Dank u wel Sofie, voor het verwezenlijken van onze droom in Parcent. Zonder jou was het zeker niet gelukt.. Nog veel succes met andere koppels die dezelfde droom koesteren. Bij jou en Rob zijn ze in de beste handen

Nicole Deckers

They found the perfect house for us

They found the perfect house for us

Sofie heeft voor ons het perfecte huis gevonden. Dat aan al onze verwachtingen voldeed. Wij zijn zeer tevreden over de professionele aanpak. Van verschillende huizen werden al de voor en nadelen besproken. Er werd ons niets opgedrongen. De keuze lag volledig bij ons. Dat gaf ons een goed gevoel. De aankoop werd vlot geregeld door het volledige jacaranda team. Bedankt voor de vlotte samenwerking en het vertrouwen. Stefaan en Kristine De Wulf – Vanden Bogaerde

Sofie found the perfect house for us. That fulfilled all our expectations. We are very satisfied with the professional approach. From different houses, all the advantages and disadvantages were discussed. There was nothing forced on us. The choice was entirely with us. That made us feel good. The purchase was quickly arranged by the entire jacaranda team.

Thanks for the smooth cooperation and trust. Stefaan and Kristine

Stefaan and Kristine

Our dream home Costa Blanca Spain

Our dream home Spain.

We had a dream of living in the Jalon Valley for some years. We eventually found our ideal villa in Orba, overlooking the orange groves and mountains. The change of valleys was not so difficult once we worked out that Orba was effectively just over the mountain and even closer to Denia, our favourite resort.
The vendors were not overly pleased at having to sell such a beautiful home but fortunately Jacaranda Spain were the agents handling the transaction. In the hands of Rob and Sofie we were able to navigate a tortuous passage and are now proud owners of our own piece of paradise. Sofie even came to our house warming and is now considered a good friend.

We hope it is a long, long time before we need to employ an agency to sell our new home, but you can trust Jacaranda to do a very professional job!

 

Mark and Fiona

We bought a property Jalon valley

To Jacaranda Spain and Marti Assessors.
I can’t believe it’s a week since we went to Denia to complete my NIE application!

It’s such a relief to have completed the purchase at last.
I just wanted to say a huge Thank You to you for all the help and guidance you have given me during the process of buying the apartment.
Lynne and I will never forget the strong and professional manner in which you dealt with Domingo over the cleaning of the property – you really should be in Government dealing with matters of national importance – we would vote for you!!
We will be in Jalon in late February and look forward to meeting you again.

We would like to wish you and your family a very Happy Christmas and a peaceful and prosperous New Year.
Peace and Happiness
Ray & Lynne.

Ray and Lynne

Professional property agents Jalon valley

Professional property agents Jalon valley.

“Rob, you are a true professional. This entire experience can be so overwhelming and you walked us through every step of the way from selling our home, believing in us, our vision for a new home and all the business details in between. Your expertise in this field is outstanding and your patience is commendable. Thank you Rob and the whole team.”

It was our pleasure working with you. You were always there for us.

Jan and Peter Barnes

Property sold Alcalali

Our Property sold in Alcalali

Thank you Rob and Sofia. A very successful house sale. Both Mavis and I are grateful for efficient way the house sale went through and we would gladly recommend Jacaranda to any prospective buyer or seller in the Jalon region. Thank you once again.


Regards Richard & Mavis

Richard and Mavis

They sold our house and found us another

They sold our house and found us another.

Rob Park is the absolute best.  Not only did he work with my wife and I to sell this beautiful home of 22 years in Benissa, he found our new apartment we live in now and negotiated that purchase in 2018.  He is an absolute expert when it comes to the local market and has a great legal team behind him in Marti Assessors and he is a master in the art of negotiation.  He really put us at ease in what can be a stressful experience of buying and selling a home.  I would recommend Rob to anyone and perhaps more importantly, I enjoyed working with him because he always has time to listen and has a great smile.

He has a standing invitation in our new home anytime.

Claire and Terry T.

Claire and Terry T.

Knowledgeable and Caring Agents

Knowledgeable and Caring Agents.
Our selling experience with the Jacaranda Spain team was excellent! Rob, Sofie and Esther can explain complicated topics clearly and were available whenever needed. They helped us explore a variety of options – and then gave us solid advice when we needed to change strategies. We have known Rob for 10 years and his extensive knowledge of the Jalon valley and the property estate business was invaluable in negotiating our sale.  The professional attitude to listing our property and showing it was 100% and we had some challenges but they stayed calm throughout and eased our stress. These are good people and they were very good to us.

We would highly recommend the Jacaranda sales team.

Mr and Mrs Thompson Alcalali

Excellent service selling villa Alcalali

Excellent service selling villa Alcalali

It has taken me 3 weeks to do this and the delay is all my own doing, but having sold my property in Alcalali I have now moved back and purchased a property in the UK. To sell my property amongst others I used Jacaranda Spain in Jalon.  The staff there are brilliant, going from the agent Sofie who first came to view and take photographs and accompanied prospective buyers with the several viewings and then to Esther the solicitor who gave me a few shocks with the cost of selling a property in Spain. Both these ladies are brilliant at what they do and I cant recommend them enough. Wishing great success for both companies.

George and Irene Whayman

We were looking for the right agent

We were looking for the right agent.

“We knew that selling our house during an economic downturn would be a challenge especially when we were asking nearly a million Euros for it. We were very pleased with the skill Rob, at Jacaranda Spain showed in this process. It took a few years but he was persistent as well as patient in negotiations, responding quickly and positively to questions and offering helpful suggestions. Communication was immediate and ongoing through email and phone calls. His professional skills were crucial in the successful sale of our house.” We would not hesitate in using them again.  We wish onward success.  Terry Charlesworth

Terry and Jean Charlesworth

We bought our dream home Costa Blanca

We bought our dream home Costa Blanca.

Hi Rob, Sofie and the whole team. It is our turn to thank you. Sofie and you did your utterly best to help us, to make us feel comfortable, to show us around and so on. We found our Spanish home through you and we will always recommend your services. Of course we will hop in when we are in the neighbourhood. See you guys soon. Jean Lou and Mieke

 

Jean Lou and Mieke

Buying our home on the Costa Blanca

To the Jacaranda Team and the legal office of Marti Assessors,

Many thanks from Helen and myself for all your help in the purchase of the house here in Lliber Costa Blanca. You were always positive and helpful with advice. The team at Marti Assessors were very professional throughout.

We will doubtless see you around quite soon.